Van varen tot kanoën – en onze favoriet – eten, er is genoeg te doen op en rond het water in Almere. Een dagje weg in eigen land is nog nooit zo leuk geweest. Met de prachtige Noorderplassen, interessante architectuur en het stadscentrum heeft Almere zo veel te bieden. Dus pak je tas, ga op ontdekking en ervaar Almere van haar mooiste kant. Hier een handvol must-do’s die niet mogen ontbreken tijdens jouw dagje uit.

Noorderplassen
Het zou geen perfect dagje uit zijn zonder een rondje varen op de Noorderplassen – omringd door natuurgebied Lepelaarsplassen. Huur een elektrische sloep of een luxe sloep om de omgeving te verkennen. Liever een bijzondere BBQ ervaring op de plassen? Spring dan aan boord van een BBQ+FunDonut  om de ervaring nog net even wat specialer te maken.

Bezoek de prachtige architectuur van Almere
Met Almere Rondvaarten krijg je de kans om de stad van een bijzondere kant te bewonderen. Geniet van een vaart langs bijzondere architectuur en een diversiteit aan groen. Verwacht geen middeleeuwse grachten en monumentale panden, want Almere is pas veertig jaar jong. Wat je wel kan verwachten zijn moderne highlights ontworpen door beroemde architecten zoals Rem Koolhaas en Herman Hertzberger. Almere staat dan ook op de eerste plek bij de European New Towns.

Heerlijk ontspannen met een hapje en drankje
Ontsnap het dagelijkse leven op een heerlijk plekje aan het water. Bij restaurant de Kapitein, View of Boathouse kan je lekker relaxen met een fantastisch uitzicht op de plassen. Geniet van heerlijke gerechten en ontspan van een zorgeloos uitje. Heb je nog zin om wat actiefs te ondernemen? Pak dan een kano bij de Kapitein en roei door het water of ga voor meer snelheid op de waterskibaan bij CablePark View.

Dagje weg met een groep vrienden, familie of collega’s
Van een gezellige borrel tot een compleet verzorgde BBQ of lekkere tapas aan boord, bij de Grote Sloep kan het allemaal. Ervaar een zorgeloze vaart met een kapitein en compleet verzorgde arrangementen aan boord. Voor ieder gezelschap is er een geschikte mogelijkheid voor een gezellig dagje op het water! Wil je naast het varen iets actiefs doen? Ga bijvoorbeeld survivallen, boogschieten of mountainbiken bij Outdoorpark SEC Survival, ga waterskiën of wakeboarden bij CablePark View of neem onderweg een duik om af te koelen op een van de vele plassen.